محیط زیست

مرگ ماهیان

ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی دست به‌دست می‌شود که نشان از مرگ هزاران ماهی در طی چند شبانه‌روز در دریاچه نمک ماهشهر دارد. در یکی از این ویدیوها که «عباس مدحجی»، خبرنگار اهل خوزستان منتشر کرده، فردی که در ویدیو، در ساحل دریاچه در میان اجساد بی‌شمار ماهی‌ها ایستاده، ورود پساب‌های پتروشیمی را مقصر می‌داند. این درحالیست که مقامات سازمان محیط‌زیست ایران در اوایل ماه قبل، یعنی مردادماه نیز از مرگ چند ده هزار ماهی در این دریاچه خبر داده و گفته بودند که دلیل مرگ ماهی‌ها، کم‌شدن سطح اکسیژن آب دریاچه و وجود نیترات آمونیوم که از پسماندهای کشاورزی وارد دریاچه نمک ماهشهر شده، است.

مرگ ماهی‌ها و آبزیان، پیش‌از این نیز در خوزستان و برخی دیگر از استان‌های ایران، مانند سد «فشافویه» در جنوب استان تهران، خبرساز شده بود. در حالی‌که سازمان‌های دولتی ایران، شرایط آب و هوایی و تغییرات اقلیمی را مقصر می‌دانند، متخصصان و فعالان محیط‌زیست می‌گویند که این ادعاها دروغ است و ورود آلاینده‌های پتروشیمی ماهشهر به دریاچه نمک این منطقه، عامل مرگ چند صدهزار ماهی است.

«ایران‌وایر» برای جزییات بیشتر با «منصور سهرابی»، بوم‌شناس و پژوهشگر حوزه محیط‌زیست و «سین»، یک شهروند اهل و ساکن خوزستان، گفتگو کرده است.

رسانه‌های ایران در دو مقطع بسیار نزدیک به‌هم، یکی در ۱۴مرداد و دیگری در ۲۳مرداد سال جاری، از مرگ چند صدهزار ماهی در ماهشهر جنوب استان خوزستان، خبر دادند. برخی از این رسانه‌ها، از جمله «عصر ایران»، با تاکید بر این‌که در دلایل مطرح‌شده از سوی مقامات محلی سازمان محیط‌زیست، «ابهام» وجود دارد، نظریه آن‌ها که می‌گویند دلیل مرگ ماهی‌ها کاهش اکسیژن آب و خشکیدگی است را رد کردند.

رسانه‌های دیگری چون خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه‌پاسداران و خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز، در گزارش‌هایی به نقل از مقامات محیط‌زیست استان خوزستان، مدعی شدند که پس‌از مرگ نخستین گروه چند ده هزار نفری ماهی‌ها در ۱۴مرداد، «تحقیقات برای بررسی دلایل مرگ دسته‌جمعی این آبزیان، صورت پذیرفته است.»

اطلاعرسانی #دریاچهماهشهر #سد_فشافویه #محیط‌زیست

منبع: ایران وایر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا