تیتر برخی رسانه های بین المللی در واکنش به کارزار نه به حجاب اجباری!
رسانههای بینالمللی به طور گسترده به پوشش کارزار علیه حجاب اجباری در ایران در روزی که حکومت این کشور آن را «روز ملی حجاب و عفاف» نامیده پرداختند، و اخبار و تصاویر زنانی که بر خلاف قوانین جمهوری اسلامی روسری از سر برمی داشتند را منتشر کردند.
روزنامه هندی «ایندیا تایمز» تیتر زد: «ایستادگی: زنان ایرانی حجاب برمیدارند و به حجاب اجباری نه میگویند». به گفته این روزنامه، زنان ایرانی کارزاری بر ضد حجاب اجباری در سراسر کشور راهاندازی کردهاند، و با انتشار عکسهایی از خود در حال برداشتن حجاب، مخالفت خود را با قوانین سختگیرانه حکومتی که زنان را از نشان دادن موهای خود در انظار عمومی منع میکند، اعلام میکنند.
وبگاه آمریکایی «وایس»، با تیتر «زنان در ایران علیه قانون حجاب اجباری قیام میکنند»، نوشت کارزارها علیه سیاستهای محدودکننده رژیم ایران عموما توسط کنشگران سیاسی و ناراضیان خارج از کشور سازماندهی میشود، اما زنان جوان در داخل ایران بهرغم فشار فزاینده حکومت عکسهای سلفی خود را برای انتشار به خارج ارسال میکنند.
روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» هم تیتر زد: «زنان ایرانی در اعتراض به حجاب اجباری روسری از سر برداشتند». این روزنامه با آلن هوگارت، یکی از مقامات سازمان مدافع حقوق بشر «عفو بینالملل»، درباره این کارزار مصاحبه کرد، که هوگارت در این باره گفت: «رژیم ایران سابقه طولانی و وحشتناکی در آزار و اذیت زنانی دارد که فقط میخواهند از حق ابتدایی خود برای انتخاب پوشش استفاده کنند.»
روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست»، با تیتر «زنان ایرانی در اعتراض به حجاب اجباری به خیابانها آمدند»، از وبسایت آمارگیر مشهور «ترندز مپ» نقل کرد که طی روزهای دوشنبه و سهشنبه، هشتگ #حجاببیحجاب در بیش از 76000 توییت در سراسر جهان به کار رفته است. این روزنامه همچنین از وبگاه «ایرانین تگماینر» نقل کرد که هشتگ مذکور از عصر سهشنبه دومین هشتگ پرطرفدار فضای مجازی فارسیزبان بوده است.
خبرگزاری «رویترز» نیز با تیتر «کنشگران از زنان ایرانی میخواهند در اعتراض به سرکوبها علنا حجاببرداری کنند»، اظهار کرد که کنشگران تلاشهای فزاینده رژیم ایران برای تحمیل حجاب را بخشی از سرکوب گستردهتر مخالفان در بحبوحه تشدید نارضایتی بابت مشکلات اقتصادی در داخل و افزایش فشار غرب بر ایران بر سر برنامه هستهای مورد مناقشهاش میدانند.
به گفته این خبرگزاری، کارزار #حجاببیحجاب با اعتراضات و تظاهرات چندینماههٔ معلمان، بازنشستگان، کارگران و کارمندان دولت درباره دستمزدهای پرداختنشده، حقوق بازنشستگی پایین و قیمتهای سرسامآور مواد غذایی، که همگی به مشروعیت رژیم ضربه زده و به خواست «تغییرات سیاسی» انجامیده است، همپوشانی دارد.
در عین حال، برخی کارشناسان هشدار میدهند که تمرکز کنشگران و زنان ایرانی روی لغو حجاب اجباری نباید لزوم تغییرات بنیادی و ساختاری به منظور افزایش مشارکت سیاسی مردمی و استقرار دموکراسی در ایران را تحتالشعاع قرار دهد.