مذاکرات چهار روزه وین پیرامون طرح پیشنهادی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه ۱۶ مرداد پایان یافت. در این دور از مذاکرات نمایندگان تروئیکای اروپا حضور نداشتند. هیأتهای روسیه و چین نیز نقش فعالی نداشتند. انریکه مورا، هماهنگکننده مذاکرات از طرف اتحادیه اروپا، به صورت جداگانه با هیأتهای نمایندگی ایران و آمریکا گفتگو کرد. فضای این دوره از مذاکرات جدی بود و به شهادت اظهارات حاضران با پیشرفتهایی همراه شد، اما کماکان فاصله دستیابی به توافق کامل و عبور از همه موارد اختلافی پر نشد.
نتیجه آخرین دور مذاکرات وین که دور جدیدی محسوب نمیشد، تکمیل طرح جوزپ بورل با بستن پرانتزهای باز آن بود. اکنون پیشنویس جدیدی از متن توافق از سوی اتحادیه اروپا روی میز گذاشته شده است که در مقایسه با گذشته انتظارات جمهوری اسلامی ایران را بیشتر محقق میکند.
مسئولان اتحادیه اروپا تصریح کردند که دیگر فضای گفتگو بر سر تدوین متن به پایان رسیده است و دولتهای ایران و آمریکا باید تصمیم سیاسی بگیرند. تجارب قبلی در خصوص ضربالاجلهای نادیده گرفته شده از سوی دولتهای غربی، عدم انعطاف آنها در برابر تغییرات احتمالی در این آخرین متن تدوینشده را با تردید روبرو میکند، اما در عین حال جمهوری اسلامی نیز تحت فشار بیشتری برای تعیین تکلیف و پایان دادن به وقتکشی قرار گرفته است.
دولت آمریکا با نمایش انعطاف و عقبنشینی نسبی، موافقت خود با این طرح را اعلام کرد. اما شنیدهها از منابع منتسب به حکومت ایران تصویر روشنی را نشان نمیدهد. کماکان نوعی ابهام در اظهارات وجود دارد. البته مفاد متن جدید و بحثهای فنی و سیاسی مرتبط با آنها باید در اختیار شورای امنیت ملی و دفتر علی خامنهای برای تصمیمگیری قرار بگیرد که امر زمانبری است.